چیلر تراکمی هوا خنک
چیلر تراکمی هوا خنک چرخه تبرید شبیه چرخه یخچال است . با این تفاوت که در اینجا در اواپراتور آب یا هوا خنک می شود . این چرخه شامل کمپرسور ، کندانسور ، شیر انبساط ، اواپراتور ، و لوازم کنترل و انواع کمپرسور از نوع پیستونی ، اسکرال ، اسکرو و یا سانتریقیوژ می باشد . از کمپرسور های پیستونی و اسکرال در ظرفیت های پایین و متوسط (تا 180 تن تبرید) و از کمپرسور های اسکرو ( تا 600 تن تبرید ) و کمپرسور سانتریفیوژ ( از 1000 تن تبرید بالاتر ) استفاده می شود .
انواع کمپرسور و تفاوت کمپرسورهای چیلرهای کندانسور هوایی
چیلر تراکمی هوا خنک با انواع کمپرسور از نوع پیستونی ( Reciprocating ) ، اسکرال ( Scroll ) ، اسکرو ( Screw ) و یا سانتریقیوژ ( Centrifugal ) می باشد .
در کمپرسور های گریز از مرکز ( سانتریفیوژ ) انتقال مبرد توسط نیروی گریز از مرکز انجام می شود . و می تواند فشار بالایی در حجم قابل توجهی از مبرد ایجاد نماید . این کمپرسور ها به علت نداشتن قطعات متحرکی مانند میل لنگ و سوپاپ نیاز به تعمیرات کمتری داشته . و دارای عمر مفید و همچنین بازده بالاتری می باشند .
ویژگیهای مبرد چیلر تراکمی هوا خنک :
مبرد مورد استفاده در چرخه چیلر تراکمی هوا خنک نقش مهمی در تعیین توان کمپرسور ، راندمان و وسعت کاربرد آن دارد . خصوصیات مهم مورد نیاز برای مبرد عبارتند از چیلر های تراکمی این موارد می باشد .
فشار مناسب ، میعان و تبخیر ، دمای تبخیر پایین در فشار اتمسفر ، گرمای نهان بالا ، گرمای ویژه پایین ، حجم مخصوص کم ، قابلیت هدایت گرمایی بالا ، سمی نبودن و نداشتن اثرات مخرب بر لایه اوزون است . ساده ترین روش عملی برای انتقال حرارت در دمای ثابت استفاده از حرارت نهان تبخیر و تقطیر بخار مواد است . با توجه به اینکه حرارت نهان بخار های تقطیر در مقایسه با حرارت محسوس گازهای غیر قابل تقطیر بالا است .
در چیلر های تراکمی هوا خنک برای تولید برودت از این گازهای مبرد استفاده شده است . این چیلر ها گرمای که در اواپراتور به مبرد اضافه شده را در کندانسور حرارت از آن گرفته می شود . و سپس از آب چیلد در تهویه مطبوع ( Air conditioning ) و دستگاههای همانند هواساز نرمال ، هواساز هایژنیک ، فن کویل سقفی ، فن کویل کانالی استفاده میشود .
در اواپراتور سیستم تبرید چیلر تراکمی هوا خنک یک مبدل پوسته و لوله است . که گرما را از آب برگشتی از ساختمان ، به مبرد در حالت بخار منتقل می کند .
کویل اواپراتور همچنین می تواند مستقیما در داخل دستگاه هواساز ( انبساط مستقیم ) قرار گیرد . و موجب کاهش دمای هوای عبور کننده آن می شود .
کندانسور بخشی دیگر از چرخه سیستم تبرید است . کندانسور گاز فشرده شده و داغ خروج از کمپرسور را سرد می کند . که در نتیجه این سرد شدن تبدیل به مایع میشود . در واقع کندانسور گرمای که توسط مبرد در اواپراتور جذب شده و گرمای ناشی از انجام کار مکانیکی در کمپرسور که به مبرد داده می شود . را دفع می کند . کندانسور ها می توانند از نوع آبی ، هوایی یا تبخیری باشند . کندانسور های آبی که به صورت مبادله کن های پوسته و لوله می باشند . در شرایطی استفاده می شوند که امکان کاربرد برج خنک کن وجود داشته باشد .
در مناطقی که هوا گرم و مرطوب باشد . بازده برج خنک کن کاهش می یابد . و کندانسور هوایی استفاده می شود . چون برج خنک کن برای شرایط دمای مرطوب هوا کمتر از 78 الی 80 درجه فارنهایت مناسب است .
کندانسور هوایی از لوله های مسی که سطح آنها را دارای پره های مسی یا آلومینیومی می باشنذ ، و دمنده هوا تشکیل می شوند . در این سیستم گاز داغ از کمپرسور خارج میشود و سپس وارد کندانسور هوایی که معمولا در فضای باز قرارداده می شود . و گرمای کندانسور توسط فن کندانسور به محیط میرود . در مناطقی که با مشکل کم آبی مواجه است و نیز در ظرفیت های پایین مانند ماشین های مبرد سردخانه ای نیز استفاده از کندانسور هوایی مناسبتر از برج خنک کن است .
کندانسور های تبخیری ترکیبی از برج خنک کن تر و کندانسور هوایی است . یعنی در ساختار آن هم برروی کویلهای حاوی گاز مبرد آب پاشش می شود و هوا دمیده می شود تا فرآیند تبخیر و در نتیجه سرد شدن مبرد داخل کویلها تسریع می شود .
در سیستم های تراکمی همچنین از وسایل دیگری مانند رطوبت گیر ، صافی ، شیر برقی ، گازنما ، شیرهای سه راه موتوری ، فشار سنجها و غیره استفاده می شود .
چیلر های تراکمی هوا خنک
پیج رسمی اینستاگرام آریا تهویه