در ساختمان هایی که دارای فضاهایی با کاربری های مختلف هستند از فن کویل جهت سرمایش و گرمایش فضا ها استفاده می شود ولی به علت کاربری برخی از فضاها نیاز به وجود هوای تازه در آن فضا می باشد که می توان به هتل ها و مراکز خرید اشاره نمود که برای اتاق ها و مغازه های آن از فن کویل استفاده می شود. از آنجا که فن کویل قادر به تامین هوای تازه نیست از هواساز برای تامین هوای تازه استفاده می شود.
به عنوان مثالی دیگر می توان به فضاهای اداری و بستری بیمارستان ها و یا ساختمان های بزرگ اشاره نمود که از فن کویل برای تامین تهویه مطبوع و حرارت مورد نیاز و از هواساز هایژنیک برای تامین هوای تازه آن استفاده می شود.
ممکن است این سوال مطرح شود که چرا از هواساز به دو منظور سرمایش و گرمایش و تامین هوای تازه به صورت توامان استفاده نمی شود؟
پاسخ این سوال به محدودیت های عمرانی ساختمان مرتبط می شود زیرا در ساختمان های بزرگ به حجم هوای بالایی جهت تامین سرمایش و گرمایش نیاز است و لذا ابعاد کانال های هوا بسیار بزرگ خواهد شد و این موضوع به معنای نیاز به فضای بیشتری از سقف کاذب برای عبور کانال های هواست.
در حالی که ارتفاع یک فن کویل که قرار است در سقف کاذب نصب شود بسیار کمتر از کانال است.
و همچنین در ساختمان های بزرگ طول مسیر کانال کشی و پیچ و خم مسیر عبور کانال موجب افت فشار بالایی می شود که این نیز به مفهوم استفاده از فن بزرگتر برای هواساز است.
از نظر اقتصادی نیز هزینه کانال کشی چنین ساختمان هایی به مراتب بالا تر از هزینه خرید فن کویل است بنا به دلایل ذکر شده در اینگونه ساختمان ها از فن کویل برای تامین سرمایش و گرمایش و کلیه فضاها استفاده می شود و فقط برای فضاهایی که به هوای تازه نیاز دارند از هواساز در کنار فن کویل استفاده می شود.
ارتفاع فن کویل سقفی حدود 25 سانتی متر است که برای هر سقف کاذبی مناسب است و نیز نحوه کنترل بارسرمایی توسط فن کویل بهتر بوده و هزینه های عملکردی و جاری ساختمان را کاهش می دهد.
در فن کویل این امکان وجود دارد که در فضاهایی که نیاز به سرمایش و گرمایش ندارد فن کویل را خاموش نمود که در این صورت ظرفیت کمتری از چیلر و مینی چیلر گرفته شده و برق مصرفی این دستگاه ها کاهش می یابد.

5 3 رای
امتیازدهی به مقاله
مقاله های مرتبط
تاریخچه کمپانی بیتزر_کمپرسور بیتزر
داستان موفقیت BITZER مربوط به 90 سال پیش می باشد. در سال 1934، مخترع سوابی، مارتین بیتزر، پایه های اولیه برند بیتزر را در یک کارگاه کوچک در Sindelfingen، آلمان گذاشت. او در ابتدا کمپرسور نمی ساخت، بلکه اکسپنشن های ترموستاتیک تولید می کرد. در ادامه تلاشها تولید کمپرسور به عنوان تجارت اصلی آنها تبدیل شد. امروزه شرکت بیتزر بزرگترین تولید کننده انواع کمپرسور جهت تهویه مطبوع و تبرید می باشد. و توانسته در بیش از 40 کشور با 75 نمایندگی و بیش از 4300 کارمند حضور جهانی گسترده ای داشته باشد. این شرکت با تولید محصولات سازگار با محیط زیست و همچنین مصرف انری کم همراه با کارایی موثر جایگاه قابل توجه ای در بین تولید کنندگان تهویه مطبوع و تبرید دارد.
چیلر و مینی چیلر چه تفاوت هایی دارند؟
 چیلر و مینی چیلر چه تفاوت هایی دارند؟  تفاوت چیلر و مینی چیلر چیست؟ در چه فضاهایی بهتر است از مینی چیلر استفاده کنیم ؟ صرفه اقتصادی استفاده از کدام یک از این دو دستگاه از دیگری بیشتر است؟. قیمت و هزینه جانبی کدام پائین تر است ؟ در این مقاله سعی می کنیم با […]
لامینار فلو اتاق عمل
لامینار فلو اتاق عمل ( Laminar Air Flow ) نسل جدیدی از دستگاههای توزیع فشارهوا یکنواخت در محیط میباشد که برای اتاق عمل جراحی بیمارستان بگونه ای طراحی شده اند که محیط روی تخت جراحی و اطراف آن را به فضایی عاری از میکروب، ویروس و سایر آلودگی ها تبدیل کرده و آسایش و رفاه جراح را نیز فراهم نماید. در حقیقت این سری از دستگاهها قابلیت کنترل میزان مختلف از آلودگی را دارا هستند و هوای یکنواخت را در کل محیط اتاق ایجاد میکنند.
عضویت
به من اطلاع بده وقتی که
guest
0 نظرات کاربران
بازخوردهای درون خطی
نمایش همه نظرات